دلایل تغییر لوگو
اسلک به تازگی لوگوی شرکت خود را تغییر داده است و با این کار خود باعث به وجود آمدن سروصدای زیادی بین مردم شد و مانند تمامی موارد مشابه و تغییر لوگوی شرکت ها پس از گذشت یک ماه همگی سر و صداها فروکش کرد.
اما چرا شرکتهایی مانند اسلک تصمیم به تغییر لوگوی خود میگیرند. دلایل بسیاری وجود دارد اما همگی آنها خوب نیستند در این مقاله به چند مورد آنها اشاره میکنیم.
دلایل تغییر لوگو
1- تغییر استراتژیک:
یکی از دلایل طلایی و مهم تغییر لوگو می تواند تغییر استراتژی باشد. اگر در کار تغییر جهت، تکامل یا بطور خلاصه کسب و کار به شیوه ای معقول تغییر یافته باشد بهترین زمان برای تغییر لوگو و بیان تغییرات جدید است ولی باید این را هم بدانیم که تغییر لوگو الزاما به منظور تغییر استراتژی یا تکامل به سمت موفقیت نیست.
Airbnb: این شرکت با لوگوی قدیمی خود پیشرفت های زیاد و مهمی کرد. اما بعد از اینکه بعضی از کار ها را برای ایجاد موقعیت نام تجاری خود انجام دادند تصمیم به تغییر لوگوی خود در سال 2014 گرفتند تا تغییرات انجام شده را نمایش دهند آنها از یک سایت، جایی که رزرو یک اتاق یا خانه در آن انجام میشد به یک شرکت با تجربه تبدیل شدند. در ابتدا پس از تغییر لوگو بحث و جدال زیادی در بین مردم شد اما در آخر تغییر لوگو فراموش شده و در حال حاضر هیچ کس درباره آن صحبتی نمی کند و مردم آن را پذیرفتند.
Netflix: از زمان پایه گذاری نتفلیکس در سال 1977 چندین تغییر داشته است. از شکل DVD به یک گسترش بین المللی تبدیل شد. با این حال موضوعی که مسیر ها را با هم مرتبط می کند، محتوا محسوب می شود. در سال 2012 آن ها Netflix original را عرضه کردند بنابراین برند باید راهی برای جداسازی دو طرفه پیدا کند حتی مدیرعامل مایکروسافت Satya Nadella از اصطلاح (نتفلیکس از...) یا (Netflix of…) برای توصیف سرویس پخش بازی های آینده خود استفاده کرد که ویژگی های متراکم سازی محتوای جمع آوری شده را مورد استفاده قرار داد. با توجه به این نکته نتفلیکس لوگوی خود را در سال 2014 به عنوان راهی برای تغییر سیگنال طراحی کرد.
Uber: هنگامی که دارا خسروشاهی به سمت مدیرعاملی در اوبر رسید کار های بسیاری باید برای مرتب سازی مجموعه انجام میشد. در زمان تراویس کلانک موسس و مدیرعامل قبلی، شرکت با مشکلات زیادی از قبیل رفتار های نامطلوب روبرو بود. علاوه بر این اوبر شروع به خرید یا همکاری با گزینه های حمل و نقل به غیر از اتومبیل اقدام کرد. هدف اوبر با معرفی لوگوی جدید فرستادن پیام به راننده ها، مسافران، وال استریت و مصرف کنندگان بود، که همه چیز در حال حاضر متفاوت است.
2- ضعف انجام لوگوی اصلی
NETFLIX: ضعف انجام لوگوی اصلی می تواند یک دلیل جدی برای تغییر لوگو باشد. بهترین مثالی که می شود برای این موضوع زد اولین لوگوی نتفلیکس در سال 1977 است. طرح اولیه این لوگو اسم را به دو بخش تقسیم کرده کلمه ابتدایی بخش دوم را به صورت حرف بزرگ (F) نوشته و بخش اول اسم را در یک حلقه فیلم به تصویر کشیده است. زمانی که DVD ها فروخته و یا اجاره داده شد این طرح بصورت یک مشکل نمود پیدا کرد. هیچ چیز در مورد آن به نظر نمی رسید که به خوبی اجرا شده باشد. 2000 طراحی مجدد صورت گرفت و در آخر لوگوی معرفی شده دارای رنگ قرمز جسورانه که نمودی از صحنه تئاتر بوده و کل لوگو بدون اینکه به قابی متصل شده باشد نمایش داده شد. این امر هوشمندانه به این معناست که هنگام عرضه در سال 2007 لازم به تغییر آن نیست.
Apple: یک مثال خوب دیگر کامپیوتر های اپل می باشد. لوگوی اولیه با تزئین بیش از حد، طراحی شده توسط یکی از بنیان گذاران، به نظر بسیار قدیمی می رسید. این لوگو طرحی از آیزاک نیوتون بود که در زیر درخت سیب نشسته است. لازم به گفتن نیست که این طرح مناسب یک شرکت کامپیوتری که هدف و سعی آن ساختن آینده است نبود. این لوگو پس از گذشت یک سال تغییر کرد.
3- یکنواختی برند
یکنواختی برند زمانی اتفاق می افتد که یک شرکت از لوگوی خود خسته می شوند. دلیل آن می تواند این باشد که آن ها لوگو را هر روز دیده اند و از آن خسته شده اند. مطمئنا یکی از دلایل فوق العاده بد برای تغییر لوگو می باشد.
یکی از دلایل آن این است که در مورد یک شرکت بزرگ تر و قدیمی تر تشخیص لوگویی که به نام تجاری آن شرکت کمک کرده است سخت می شود. دلیل دیگر این است که موجب حواس پرتی و انحراف ناخواسته منابع به مواردی می شود که به پیشرفت شرکت هیچ کمکی نمی کند.
Gap: گپ یک مثال خوب به عنوان شرکتی است که از یکنواختی لوگوی خود رنج می برد. در سال 2010 آن ها لوگوی جدید را راه اندازی کردند که به طور گسترده مورد تمسخر قرار گرفت. دلیلی که آن ها لوگوی خود را تغییر دادند خستگی از برند تجاریشان بود. آن ها گمان می کردند که با بروزرسانی لوگوی خود به سمت جلو حرکت می کنند اما آنها تغییر اساسی ای در نحوه تجارت خود انجام ندادند. نیازی به گفتن نیست که این تغییر در مردم تاثیری نداشت و آن ها دوباره به لوگوی قدیمی که ارزش های برند در آن نهفته بود بازگشتند.
Pepsi: در سال 2009 پپسی نام تجاری نوشابه که در جایگاه دوم در جهان قرار دارد درآن زمان تصمیم به تغییر لوگو خود گرفت. بنابراین آن ها یک میلیون دلار صرف تغییر دیزاین کردند که منجر به یک لوگوی جدید شد که بسیار شبیه لوگوی سابقش بود. هیچ تغییر استراتژیک و تغییری در کسب و کار اصلی وجود نداشت و آن ها فقط فکر می کردند که زمان تغییر دادن لوگو رسیده است.
4- تغییر لوگو برای جلب توجه
مهمانی خانگی (house party): نه تنها در مهمانی خانگی به دلیل اینکه بسیاری از تازه کار ها این کارو انجام می دهند، اما آن ها در سال 2018 احساس کردند که مورد توجه قرار نمی گیرند. بنابراین آن ها لوگوی خود را تغییر دادند در تلاش برای جلب توجه. این روند کمی موثر بود اما به دلیل اینکه راهبرد استراتژیک خاصی پشت قضیه تغییر لوگو نبود نسبتا دوباره مورد بی اهمیتی قرار گرفت.
5- مدیریت جدید
مدیریت جدید لزوما دلیل بدی برای تغییر لوگو نیست به هر حال یک نگاه و چشم انداز جدید می تواند بر لوگوی مشکل ساز که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است کمک بسیاری کند.
اما اغلب اوقات این تنها راهی است که برخی افراد می توانند مدیر اجرایی (سئو)، CMO و یا VP Marketing خود را اعلام کنند.
Google: در مورد گوگل خیلی زود پس از اینکه Sandra pichai به عنوان مدیرعامل شرکت گوگل انتخاب شد لوگو تغییر کرد. آنها می گفتند حالا که شرکت با محصولات و خدمات متفاوت با گذشته تفاوت پیدا کرده است و در عین حال ممکن است وسوسه انگیز باشد برای قرار دادن به عنوان دلیل شماره یک که ذکر شد، تمامی انجام این کارها برای مدرن کردن لوگو بوده است.
6- لوگوی اشتباه برای نام تجاری
Uber: گاهی اوقات فرآیند بازسازی لوگوی خود را به عنوان راهی برای جست و جوی موقعیت نام تجاری، که به شدت مورد بی اهمیتی از نظر موقعیت قرار گرفته است، متعهد می سازد. یک مثال اصلی که برای طراحی مجدد شرکت اوبر، طراحی اولیه به وسیله مدیرعامل شرکت Travis Kalanek سرو کار داشت. او می گوید زمانی که راجع به طراحی مجدد صحبت می شود گرما، رنگ ها و همه این ها نشانگر نام تجاری جدید می باشند. این اتفاق زمانی می افتد که شما شروع به شناختن خود بکنید. این یک سیگنال واضح است که او و تیمش در تاریکی غرق می شوند و سعی می کنند هنگامی که سخن برند به میان می آید نور را پیدا کنند.
درباره تغییر لوگوی اسلک (slack) چطور؟
چه چیزی باعث سقوط تغییر دیزاین لوگوی اسلک گردید؟ و این شرکت کجای مسیر را اشتباه رفت؟ بسیاری از مردم بر این باورند که دلیل تغییر لوگوی اسلک دلیل شماره 3 یعنی یکنواختی برند می باشد.
اما اگر شما یکی از پست های وبلاگ این شرکت را بخوانید به این نتیجه گیری که می تواند دلیل شماره 2 باشد، می رسید. لوگوی قدیمی دارای طیف رنگی پیچیده بود که برای سازگاری و ارتباط با آن کار را دشوار می ساخت.
سخن آخر
تنها زمان معقولی که یک شرکت می تواند اقدام به تغییر لوگو بکند زمانی است که لوگو از ابتدا دارای طراحی ضعیفی باشد یا شرکت تغییر استراتژی بزرگی در مسیر پیشرفت خود دارد و برای نشان دادن این تغییر و فرستادن سیگنال به مردم طراحی لوگو صورت گیرد.
در غیر این صورت بقیه دلایل برای تغییر لوگو نامعقول و باعث هدر رفتن زمان و هزینه اضافی می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های 07136669561 و 09380329474 تماس بگیرید